Verzorging van paarden

Enten
Doordat alle paarden voordat ze op ons bedrijf gebracht worden, geënt zijn, proberen we insleep van ziekten te minimaliseren. We enten tegen tetanus en influenza, de veulens tegen droes en optioneel zijn er andere vaccinaties toe te dienen zoals rhino, west nile etc.
Ontwormen
De paarden worden centraal ontwormd. Daarbij onderzoeken we regelmatig de mest van de paarden. Dit doen we in eigen beheer. Zodra de excretie van wormeitjes aan de hoge kant dreigt te worden, is het mogelijk dat er een keer extra ontwormd wordt. Het middel passen we aan op het soort wormeitjes dat uitgescheiden wordt. Goede monitoring is erg belangrijk omdat jonge paarden nog geen balans hebben ontwikkeld tegen wormen.
Veterinaire begeleiding
Is veterinaire begeleiding noodzakelijk dan maken we gebruik van de diensten van Dierenartsenpraktijk Hattem/Wapenveld. Dit is een kliniek die gespecialiseerd is op het gebied van paarden. Mocht u vaste klant zijn bij paardenkliniek "De Veluwe” is er ook de mogelijkheid om hen bij de begeleiding van uw paard te blijven betrekken.
Hoefsmid
Voor hoefverzorging maken we gebruik van de diensten van Hoefsmederij Bloem uit Pesse. Dit is een bedrijf dat vakwerk levert. Ook bij probleemhoeven kunnen zij vakkundige begeleiding geven. Gemiddeld worden de paarden 4 x per jaar bekapt. Indien een paard extra aandacht nodig heeft bijvoorbeeld doordat er het paard verschillende hoeven heeft, is dit ook mogelijk.